'S Werelds meest gevaarlijke vogel: 7 feiten over de kasuaris

We weten allemaal dat de struisvogel de grootste vogel ter wereld is, gevolgd door de emoe, maar waar veel mensen zich niet van bewust zijn, is de op twee na grootste vogel ter wereld, de kasuaris. De naam van dit bedreigde dier is afgeleid van twee Papoea-woorden - kasu, wat gehoornd betekent, en weri, wat betekent hoofd (meer specifiek hun prominente casque) - en is uitgeroepen tot de meest gevaarlijke vogel ter wereld.

Ze stammen af ​​van dinosaurussen

Sommigen hebben beweerd dat de kasuaris eruit ziet als een 'gigantische prehistorische kalkoen', maar ze zijn in feite afstammelingen van dinosaurussen. Hun lichaam lijkt enigszins op een combinatie van een kalkoen en een struisvogel, en heeft verschillende kleuren en structuren (van veren tot huid) zoals die van een dinosaurus, van hun grote, zwart gevederde lichaam tot de blauwachtige huid op hun hoofd en roodachtige huid op hun nek tot blauwgrijze benen. Hun afstamming van dinosauriërs ondersteunt de classificatie van de kasuaris als de 'meest gevaarlijke vogel op aarde'.

Het zijn niet-vliegende vogels

Vanwege het ontbreken van een borst-botstructuur waardoor de spieren kunnen worden ondersteund die nodig zijn om te vliegen, is de kasuaris, net als de emoe en de struisvogel, een andere niet-vliegende vogel. Hoewel ze niet kunnen vliegen, kunnen ze zeker vechten, springend tot twee meter van de grond, en ze kunnen rennen met een snelheid van maximaal 50 kilometer per uur.

Ze gebruiken hun casque en klauw ter zelfverdediging

Omdat ze niet kunnen wegvliegen van een gevecht, hebben casuarissen zich aangepast om hun casque en klauw te gebruiken om zichzelf te beschermen en stand te houden. De casque is een helmachtige top bovenop hun hoofd die ongeveer 15 centimeter lang en 17 centimeter hoog wordt en die verwondingen aan de schedel tijdens gevechten voorkomt. In een gevecht zullen ze zo lang mogelijk staan, hun veren ruiken en sissen en hun hoofd laten zakken om te pronken met hun casque voordat ze aanvallen.

Ze maken niet alleen gebruik van het vat, maar hun middelste klauw werkt als een dolk, staat op een lengte van 12 centimeter en kan ernstige schade aanrichten - het is heel goed in staat om een ​​hond te doden.

Ze zullen niet zonder reden aanvallen

Ondanks zijn reputatie zal de kasuaris niet zonder reden aanvallen. Ze zijn nogal verlegen wezens en zouden liever liever de confrontatie vermijden waar mogelijk; ze zijn echter zeer territoriaal en verdedigend voor hun jongen. Vaker wel dan niet, is de belangrijkste reden om aan te vallen zelfverdediging om de bovengenoemde redenen, evenals vanwege het verwachten van voedsel van de mensen die hen benaderen.

Ze vallen elk jaar maximaal 200 mensen aan

Snel karate-schoppendegene die hen benadert met hun krachtige benen, worden elk jaar meer dan 200 kasuarisaanvallen gemeld. Van deze 200 komt 70% van de aanvallen voor doordat mensen in de buurt van de kasuaris proberen te komen, ze willen voeden, waardoor de kasuaris zich bedreigd voelt. Hoewel er elk jaar honderden aanvallen zijn, was de laatste geregistreerde dood veroorzaakt door een kasuaris in 1926.

Ze zijn de zwaarste vogel in Australië

De kasuaris is tussen de 1, 5 en 2 meter hoog en weegt tussen de 110 pond en meer dan 160 pond, en is de zwaarste vogel in Australië genoemd. Hoewel volgroeide vrouwtjes groter en agressiever zijn dan mannetjes, zijn beide onvoorspelbare vogels.

Ze zijn verantwoordelijk voor het gezond houden van onze regenwouden

Gelegen in het uiterste noorden van Australië, meestal in de regenwouden van Noord-Queensland, is de kasuaris verantwoordelijk voor de distributie en ontkieming van planten in het hele gebied. Omdat het frugivoren (fruiteters) zijn, worden verschillende onverteerde zaden en bessen vrijgegeven via hun ontlasting, waardoor de zaden kunnen groeien tot nieuwe planten. Hierdoor zijn kasuarissen de natuurlijke tuiniers van de regenwouden!

 

Laat Een Reactie Achter